2020 Yaşamlarımızda Yeni İnşaat ve Devrim Zamanı

 

 

“Beklenmeyeni beklemezsen onu bulamazsın.” Herakleitos

Plüton, Satürn, Jüpiter ve Mars Oğlak burcunda ilerliyorlar. Devrimi ve isyanı ifade eden gezegen Uranüs de Boğa burcunda ilerliyor. Bir süre sonra da Hem Mars hem de Satürn devrimci ve isyancı burç olan Kova’ya geçecekler. Uranüs ile birlikte Kova dehayı ya da çılgınlığı, marjinalliği, farklılığı ve orijinal olmayı da ifade eder. Uranüs doğru yönlendiğinde zihinsel sıçrama yapmak, keşiflerde bulunmak ile ilgilidir. Uranüs yüksek voltajlı elektriktir. Uranüsyen yapıda dediğimiz kişilerde yani haritasında Uranüs ile açılanmaları olan kişilerde daha baskın şekilde görülür. Özellikle Güneş’in bulunduğu burç, yükselen burçtaki etkiler en ön plandaki etkilerdir. Eğer Uranüs enerjisi yönlenecek bir yer bulamazsa işte o zaman isyanlar ve çılgınlıklar olarak kendini gösterecektir. Yine Uranüs ani değişimler ve yer değişimleri ile ilgilidir. Bu ilişkilerde, kariyer hayatında, yaşam yerinde ya da fikri düşünce olarak meydana gelebilir.  

 

Zıtlıkları ile ele alırsak Satürn inşaat ve yıkımla, Plüton yaşamdaki doğumlar ve ölümlerle, Jüpiter faydalı öğretiler ve dogmalarla, Mars mücadele, azim ve kaos ile ilgili olabilir. Şimdi yaşamlarımızda önemli bir dönüşüm değişim zamanının içindeyiz. Bu süreç özellikle Mars’ın Oğlak burcuna girmesi ile başladı. Oğlak çalışkan, sabırlı, azimli, disiplinli, iradeli bir yapıya sahiptir. Fakat hem Satürn’ün hem de Oğlak’ın olumsuz ifadesinde sınırlı, engelleyici, daha fakir, endişeli düşünceler yaratabilir. İşte bu zaman diliminden en iyi yararlanmak için bu olumsuzluklardan ve düşüncelere aşırlık getiren tuzaklardan da arınmak gerekiyor. Özellikle ilişkiler açısından daha makul ve dengeli bir bakış açısı daha iyi sonuçları ortaya çıkartacaktır. Oğlak ve Satürn etkisi ile olumlu manada inşaat, düzenleme ve yapılanmadan bahsediyorum fakat sadece bu da değil İstikrarlı ve düz düşünceler yerini daha üst zihinsel bir oluşuma bırakacaktır. Özellikle sabit burçlardaki etkiler yani Boğa’daki Uranüs ve özellikle Kova burcuna geçecek Satürn ve Mars’ın yaratacağı etkiler yaşamlarımızda önemli değişiklikler getirecektir. Yani Herakleitos’un dediği gibi beklenmeyenleri beklemek gerekiyor bu zamanı anlayabilmek için. 

 

Bu gezegenlerin Oğlak ve Kova’daki zamanlamalarına bakarsak yaşamlarımızdaki olay ve geçişlerle ilgili durumu daha net anlayabiliriz. 

 

PLÜTON

 

Zodyak turu 248 yıl. Bir burçta 14 – 30 yıl arası kalır. Her burçta kalma süresi farklı. Yılda ortalama 5 ay Rx

 

27 Ocak 2008 – 21 Ocak 2024 Oğlak’ta

 

2020’ye 22 derece Oğlak’ta girecek 

 

25 Nisan’da 24 derece Oğlak burcunda geri hareket

 

4 Ekim’de 22 derecede Oğlak burcunda direkt hareket

 

2020’yi 24 derece Oğlak’ta bitirecek

 

URANÜS

 

Zodyak turu 84 yıl. Bir burçta kalma süresi yaklaşık 7 yıl. Her yılda ortalama 5 ay Rx 

 

15 Mayıs 2018 – 26 Nisan 2026 Boğa’da 

 

2020’ye 2 derece Boğa’da geri hareket ile girecek. 

 

11 Ocak’ta 2 derece Boğa’da direkt hareket 

 

15 Ağustos’ta 10 derece Boğa’da tekrar geri hareket 

 

2020’yi 6 derece Boğa’da geri hareketle bitirecek

 

SATÜRN

 

Zodyak turu 29,5 yıl. Bir burçta ortalama 2,5 yıl. Bu süre içinde bir kez 4 – 5 ay rx 

 

20 Aralık 2017 – 17 Aralık 2020 Oğlak’ta

 

2020’ye 21 derece Oğlak ile girecek

 

22 Mart’ta Kova burcuna geçecek

 

11 Mayıs’ta 1 derece Kova’da geri hareket 

 

29 Eylül’de 25 derece Oğlak’ta direkt hareket

 

17 Aralık’ta tekrar Kova’ya geçecek

 

2020’yi 1 derece Kova’da tamamlayacak

 

JÜPİTER

 

Bir burçta yaklaşık 1 yıl kalır. Bu zaman zarfında bir kez Rx. Retro süresi 4 ay. 

 

2 Aralık 2019’da Oğlak burcuna girecek 

 

2020’ye 6 derece Oğlak’ta giriş yapacak. 

 

14 Mayıs’ta 27 derece Oğlak’ta geri hareket 

 

13 Eylül’de 17 derece Oğlak’ta direkt hareket 

 

19 Aralık 2020’de Kova burcuna başlayacak 

 

2020’yi 2 derece Kova’da tamamlayacak.

 

MARS

 

Zodyak turu yaklaşık 2 yıl. Bir burçta kalma süresi ortalama 1,5 ay. Rx Süresi 2 – 2,5 ay. 

 

Mars 2020’ye 28 derece Akrep’te girecek

 

9 Eylül’de 28 derece Koç’ta geri hareket

 

14 Kasım’da 15 derecede Koç’ta direkt hareket

 

2020’yi 27 derece Koç’ta tamamlayacak.

 

Şubat 16, 2020 Oğlak

 

Mart 30, 2020 Kova

 

May 13, 2020 Balık

 

Haziran 28, 2020 Koç

 

Eylül 9, 2020 Koç (Rx)

 

Kasım 14, 2020 Koç (Direkt hareket)

 

Kova burcuna kadar dönen Merkür Retrosu zamanları da önemli

 

17 Şubattan bu yana Balık burcunda geri hareket eden Merkür kafaları oldukça karıştırabilecek nitelikteydi.  Bu gerileme sürecinde 4 Mart’ta tekrar Kova burcuna dönecek ve orada gerileyecek. 10 Mart sabah 6:49’a kadar Kova burcunda Retro süreci sürdükten sonra direkt/normal hareketine dönecek. 17 Martta tekrar Balık burcuna geçen Merkür  29’una kadar da son gölge süreci dediğimiz pasif gölge sürecinde bulunacak.  Daha sonrasında da 12 Nisan’da Koç burcuna geçecek.

Retro süreçte geriye dönük bağlantılar kurmak mümkün olacaktır. Balık burcundayken duygusal temalar, toplumsal temalar, hizmet, fedakarlık, ilişkilerle ilgili iç sorgulama ve genel olarak geriye dönük görüler, gözlemler, tespitler ve sezgiler söz konusuyken, Kova’da gerilediğinde sabit bir burç olduğu için daha kararlı hareket edebilecektir. Zihinsel ve fikirsel açıdan tekrar bir gözden geçirme zamanı olacaktır. Zihin daha açık çalışacaktır. Özellikle 10 Mart itibarı ile zihinsel açıdan daha net bakış açısı oluşacak ve önünü görme karar alma teması ortaya çıkacaktır. Kova burada daha üst bir zihinle durumları değerlendirmeyi ve bağlantılar kurmayı ifade ediyor. 

Özellikle de Merkür Balık’ta retrolarken bir takım sözleşmeler, anlaşmalar, girişimler noktasında dalgınlıklara, hatalara ve söz, iletişim konularında yanılgılara daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu süreçte duygusal nedenlerle alacağınız kararlar ve bunun sonucu yapacağınız girişimler olumsuz sonuçlanabilir. İyi karar veremeyebilirsiniz. Bir takım zayıflık, eksiklik, yoksunluk duyguları ile karar vermemek gerekecektir. Kararlarınızı Merkür’ün Kova burcunda direkt hareket edeceği 10 Martta daha net belirleyeceksiniz. 

 

İlişkiler ve Kısmetler

 

Bu dönem içinde ilişkiler açısından da önemli değişiklikler içeriyor. Bakış açınızda önemli değişiklikler meydana gelebilir. Öncelikle Oğlak burcundaki Plüton, Satürn, Jüpiter ve Mars ile yeni bir inşaat ve düzen dönemi var. Her şeyi yeniden yapılandırmak söz konusu. Bu değişiklikleri yapanlar düzen oluşturmak üzere eskinin yerine yenisini koyabilirler. Fakat iş bununla bitmiyor. Ardından Kova burcu ile ilgili dönem geliyor ve işte bu noktada durum daha farklı bir şeye doğru evriliyor. Bunun bilincinde olmak gerekiyor. 

 

Kova burcuna geçecek Satürn ve Mars, Kova buruncun yöneticisi Uranüs’ün Boğa konumu ile 90 derecelik kare açı görünümüne girecek. Satürn 22 Martta Kova’ya geçiyor ve Mars da onun ardından 30 Martta Kova burcuna geçecek. Yuakrıda tarihleri detaylı belirttim. Bu açıdan öncellikle sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burcunu haritalarında taşıyanlar haritalarında bu burçlarla ilgili yaşam alanlarında önemli bir değişim zamanına girecekler.

 

Yazının başında da belirttiğim üzere Herakleitos’un dediği gibi “Beklenmeyeni beklemezsen onu bulamazsın”. Sözü tam olarak burası ile ilgili. İlişkiler açısından tekrar bir takım değişiklikler ve kararlar gündeme gelecektir. Uranüs ve Kova etkisi ile yaşamda isyankar dengesizlikler de devrimler de gerçekleşebilir. Bunun nasıl gerçekleşeceği sizin bilinç seviyeniz ve yapacağınız zihinsel sıçrama ile ilgili olacaktır. 

 

Bu süreçte Oğlak ve Kova burcundaki gezegenlerin hayatımızı hangi alanlardan etkilediğini anlamak önemli olacaktır. 

 

Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com ‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

 

Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg

ISAR CAP Danışman Astrolog

Burak Üstün

 

Oğlak burcundaki gezegenler burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur. Açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):

 

Koç: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Boğa: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

İkizler: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından, eşten, ortağın, eşin değeri ile ilgili konular, ortaktan gelen maddi – manevi enerjetik faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, dedektiflik, gizemli konular, dönüşüm, değişim, simya, bankacılık ve komisyon alınan işler gibi başkalarından pay alınan ya da başkalarının paraları ile ilgili işler. 

Yengeç: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Aslan: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Başak: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Terazi: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Akrep: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Yay: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.

Oğlak: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Kova: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Balık: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

 

Kova burcundaki gezegenler burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur. Açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):

 

Koç: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

 

Boğa: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

İkizler: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

Yengeç: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, dedektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Aslan: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Başak: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Terazi: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Akrep: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Yay: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

 

Oğlak: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.

Kova: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Balık: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir