YAY BURCUNDA DOLUNAY VE BURCUNUZ; KONTROLLÜ GENİŞLEME

9 Haziran 2017, Saat 16:10’da Yay burcunun 19 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında İstanbul’a göre Terazi burcunun 27 derecesi, Ankara’ya göre ise Akrep burcunun ilk derecesi yükselmekte. Ay’ın yine Yay burcundaki Satürn ile kavuşan görüntüsü normalde içindekileri dışa rahat vurmayla ilgili olan Ay Yay ifadesini biraz kısıtlayan, sınırlayan ya da disipline eden, düzenleyen etkilerin de göstergesi. Bu etkiler de özellikle değişken burçlarda (ikizler, Başak, Yay, Balık) 2. on günlük dilimde doğanlarda daha etkili olacaktır. İkizler – Yay aksı düşünüldüğünde de bu zamanki etkiler özellikle haberleşme, alışveriş ve özellikle bilgi alışverişleri, eğitim, öğrenim, yolculuk, yazım, basın, medya, trafik, ticaret, hukuk, adalet, yabancılar, turistler, din, inançlar, öğretiler ve metafizik gibi konuları kapsamakta ve sahne önüne çıkarmakta. Özellikle Dolunay haritasında batı Anadolu ve Ege bölgesinde Terazi yükseldiği için Dolunay ikizler ve Yay’ın aksında gerçekleşiyor ki bu etkiyi ortaklaşa ve sosyal girişimler bakımdan daha da artıran bir durum ve tabi Merkür’ün de İkizler burcunda ilerlemesi yine bilgi etkileşimini ve yolculukları artıran bir etki bu dönem için.

Dolunay haritasında Boğa burcundaki Venüs’ün, Yengeç burcundaki Mars ile çok yakın 60 derecelik açısı ilişkilerden, sosyallikten ve kısmetlerden yana bir takım şansların olduğunu göstermekte. Tabi bu şanslar sizin bu görünüme uygun olarak ne kadar istikrarlı, sağlamcı ve garantici hareket ettiğiniz ile de ilişkili olacaktır. Yani eğer doğal yapınızda bunlar varsa nispeten durum daha kolay olacaktır fakat eğer hava ve ateş elementi özellikleriniz ağır basıyorsa bu zamandaki etkilerden daha farklı bir yapıya sahipsinizdir. Bu zaman süreci daha az hızla kontrollü girişimler yapmayı gösteriyor. Fakat tabi tam olarak zihinsel açıdan değil. Güneş ve Merkür ikizlerde beraber aktif konumdalar. Daha çok dürtüler, tavırlar ve agresyonu ifade konusunda etki ediyor Mars’ın durumu. Mars’ın konumu demişken Ay Yengeç burcunun yöneticisi olduğu için Yay burcundaki Ay ile Yengeç burcundaki Mars’ın 150 derecelik birbirini görmeyen açı konumunda olduğu ve pek de birbirini anlar konumda olmadıklarını ifade etmek gerekir. Bir taraf maceracı, keşifçi, hoyrat, rahat, bol ve geniş iken bir tarafta Yengeç çok daha hassaslaşmış ve risk almaz durumda. Fakat tabi bu zaman diliminde en göze çarpan da yine Boğa’daki Venüs ve Yengeç’taki Mars’ın sextile açı dediğimiz fırsatlar veren 60 derecelik uyumlu açıları.

Klasik astrolojideki Asalet öğretisi olsun Modern astrolojideki açılanmaya göre olsun Yengeç ve Mars birbiriyle pek uyumlu görülmez. Mars savaşım, mücadele, kendini ortaya koymak ile ilgili fonksiyonlarımızı ifade eder. Fakat Yengeç’in tarzı hayatta kalmak, güvenli bir ortam içinde bulunmak ve garantici hareket etmektir. Yani burada ava çıkmaktansa savunma halinde olmak alan hakimiyeti sağlamak söz konusu olacaktır Mars için. Buradaki Mars dediğimiz gibi daha çok aidiyeti sağlamlaştırmak ile ilgili girişimleri içerecektir ve yuvacı olacaktır.  Pek riske girmek yoktur. Hatta olmayan riskler risk olarak atfedilir, savunmaya geçilebilir ve hassasiyet fazlaca gösterilebilir bu dönem.

Beslenme ile ilgili konu ise enteresandır. Gözlemlediğim Mars Yengeçlerin bazıları ya hırsını Yemekten çıkarabilmektedir ya da tam tersi fazlaca aç kalıp çok daha hafif ve zarif bir görüntüye sahip olabilmektedirler. Tabi bu iki durum da bir şekilde hassasiyetlerden kaynaklı olabiliyor. Yengeç’in esas konusu yakınlıktır ve bu konu ile ilgili durumun ön planda ifade edilmesi söz konusudur. Siz de bu dönem bu konuyu daha fazla irdeleyebilirsiniz. Tabi bunu irdelerken Ay’ın temsil ettiği bedeniniz ile de daha fazla ilgilenmeniz mümkün.

Mars’ı değerlendirirken sadece Mars Yengeç değil Mars Yengeç’in yaptığı ptolemik/major açılar da önem kazanıyor. İncelediğimizde Venüs ve Neptün ile uyumlu açı ve Jüpiter ve Uranüs ile de sert etkileşim içinde olabileceğini görüyoruz geçiş sürecinde. Bu dönem girişimler ve mücadele açısından daha naif burç, açı ve gezegen etkileri yoğun görülüyor. Dürtüsel bakımdan sakin ve törpülenmiş etkiler olduğu söylenebilir sürecin genelinde fakat Dolunay giriş zamanını baz alırsak Yay ve İkizler arasındaki açılanmalar ve sonrasında Satürn ve Merkür’ü de karşı karşıya getirecek durumlar etkinleşmeye başlıyor. Bunlar da özellikle zihinsel konularda ve sinir sistemi üzerinde biraz olumsuz etkileri gösteriyor. İfade de güçlükler, iletişim, bilgi aktarımı, sözleşme, evrak işleri ve yolculuklarda sorunlar olabilir. Karşıt açılar yoğun olduğundan partnerlerle ilgili sorunlar açığa çıkabilir. Esnekliğinizi korumak için kendinizi gevşetecek şeyler yapmanızı, bir şeylere fazlaca katı yaklaşıp enerjinizi ve frekansınızı olumsuz hallere getirmemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca Dolunay haritasına göre Mars Yengeç’in dispozitörü konumundaki Ay, Yay burcunda bir takım duygu patlamaları şeklinde de kendini gösterebilir. Ama dediğim gibi Mars süreci ele alınırsa bu tip tetiklenmelerin yanı sıra güzel değerlendirilebilecek zamanlar da var. Venüs ve Neptün özellikle daha sanatsal ve estetik ifadeleri ortaya çıkartabilecek zamanları gösteriyor tavırları ifade eden Mars ile etkileştiklerinde.

Şuna da değinmek gerekir, Mars Yengeç’teyken güç ifadesi olarak daha sakin, gizli  ve sessiz bir şekilde kendini ortaya koyabilir yani element ifadesi ile suyun gücünün öne çıkacağı bir zaman dilimi de diyebiliriz. Özellikle de Balık burcundaki Neptün ile gerçekleştireceği üçgen açısı tam da bunu pekiştirmekte. Bu durum da bana şu sözleri hatırlatıyor yine; “Tüm elementler arasında bir bilgenin hocası sudur. Su uysaldır ama bütünüyle zapt edicidir. Su ateşi söndürür, ya da eğer kendisini yenilmiş durumda bulursa, biçim değiştirir ve buhar olarak kaçar. Su yumuşak toprağı yıkar, sürükler, ya da bir kayayla karşılaşırsa, çevresinde bir yol arar… Su atmosferi öyle doldurur ki Rüzgar ölür. Su engellere aldatıcı bir alçak gönüllükle boyun eğer, çünkü hiçbir güç onu denize doğru yönelmiş hedefinden alıkoyamaz. Su teslimiyetle fetheder; asla saldırmaz, ama son savaşı daima o kazanır.” John Blofeld’in The Wheel of Life kitabından (s.78)

Özellikle de  ruhsallık, ezoterizm, gizem konuları ile ilgili faaliyetler ve bilgi alışverişleri bu dönem daha öne çıkacaktır.

Şimdi Venüs Boğa’ya gelirsek asalet öğretisine göre Venüs Boğa’da yöneticidir ve burada Venüs Terazi’den farklı olarak sosyal paylaşım, ortaklık ve bunu iletişim ile yapmak davranışı yerine direkt somut şekilde, haz ile keyifle, sahip olma duygusu ile 5 duyusunu aktif çalıştırarak, konfor ve huzuru hissederek yapar. Boğa’daki Venüs’ün güzergahında ilerlerken Yengeç’teki Mars ve Oğlak’taki Plüton ile yapacağı uyumlu açılar da güzergahında esnek, dengeli, uyumlu etkilerin olduğunu gösteriyor. Bu dönem zaman ile uyumlu olarak kurulan ilişkilerde daha sakin ama yoğun ve konsantre şekilde olabilmek mümkün.

Yay burcundaki Ay burcunuzu hangi alandan etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.)

Koç: Uzak yollar, akademik konular, yabancılarla ilişkiler, yurtdışı ile ilgili konular, inanç ve hukuku içine alan konularda daha rahat ve inançlı hareket edebilirsiniz. Keşif, yeni bir şeyler öğrenme, bütünlük gibi duygularınız daha da artabilir ve düşüncelerinize etki edebilir. Düşüncelerinizde daha umutlu olabilir ve uzak hedefleriniz ile ilgili planlar yapabilirsiniz.

Boğa: Bu dönem içinde ortak düşüncelerde daha verimli olabilirsiniz. Ortak, sevgili gibi kişilerden destek görmeniz ve zengin hissetmeniz mümkün. Başkalarının vasıtası ile gelen gelirler, kaynaklar, eşyalar ve onların yetenekleri size yardımcı olabilir. Cinsellik ya da sahip olma davranışında daha aktif olabilirsiniz. Krize yol açacak davranışlardan ve fazla kurcalayıcılıktan kaçınırsanız daha iyi olacaktır.

İkizler:
Ortaklık/eş/yakın arkadaş ile ilişkilerinizde daha özgürce ve rahat hareket edebilirsiniz. Özgür hareket eden, rahat, eğitimli, kültürlü varlıklı eş/partner/yakın arkadaşlar ile tamamlanmak, beraber hareket etmek durumunuz olabilir. Bu özellikler ile uzlaşmaların yanı sıra zıtlaşma durumları da yaşayabilirsiniz. Zorlayıcı ve kontrollü mizacınızdan farklı bir yapıda hissedebilirsiniz ve farklı bir perspektiften bakabilirsiniz bu zaman diliminde. Farklılaşmanız ortak, eş, yakın arkadaşlar vasıtasıyla olabilir. Anlaşma ve sözleşmeler ile ilgili konular öne çıkabilir.

Yengeç: Çalışma hayatınızda, eğer varsa yanınızda çalışanlar ya da evcil hayvanlar ile ilgili daha özgürlük tanıyan yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Rutin işler ile uğraşırken ya da çalışma hayatınızda daha rahat ve özgürce hareket etmek ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Eğitim, gelişim ilgili çalışmalar yapmak için uygun bir zaman dilimidir. Kişisel bakım ve sağlık konularınızla ilgilenebilirsiniz.

Aslan: Aşk hayatınız ve kendinizi ifade edişiniz, gösterişiniz ile ilgili daha aktif ve rahat hareket etme ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Çocuklarınız var ise onlar ile bağlantılı gelişmelerle ilgilenmek söz konusu olabilir. Size keyif verecek tatil, gezi, hobi, eğlence, spor vb. faaliyetlerine meyledebilirsiniz. Daha fazla riske girebilirsiniz. Abartılı hareketlerden kaçınmalısınız.

Başak:
Aile, ev ve özel hayatınız ile ilgili daha fazla bağımsız ve özgür hareket etme ihtiyacınız olabilir. Evinizdeki ve yanınızdaki sık kullandığınız eşyalarınız ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Yakın olduğunuz insanlar ile ya da evde vakit geçirmeye meyledebilirsiniz. İç sesinize kulak verebilir, kendinizi dinleyebilir ve dinlendirebilirsiniz. Ebeveyniniz ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Terazi: Yakın çevreniz, iletişiminiz, eğitim konularınız, zihinsel işleriniz ve bağlantılarınız ile ilgili daha özgürce ve rahat hareket etmek isteyebilirsiniz. Sözlü ifadeleriniz daha açık olabildiği gibi yakın çevrenizle ilgili olarak rahatlık ve sıcaklık arayışında olabilirsiniz. Hem zihinsel hem de hareket olarak keşif duygunuz, yeni bir şeyler öğrenme isteğiniz ve hareketliliğiniz artabilir. Ticari konular, eşya alım – satım v.b. gibi durumlarda haberleşmeler mümkün. Yazılı ve sözlü olarak iletişim ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Yolculuğa çıkmanız mümkün.

Akrep:
Maddi konular, yetenekleriniz, üreticiliğiniz, kaynaklarınız ile ilgili beklentileriniz artabilir. Bu konuda bir takım yeni düşünceler oluşturmak için uygun bir zaman olabilir. Özgür hissetmek, keşifler yapmak, geziler yapmak ya da yeni bir şeyler öğrenmek için harcamalarda bulunabilirsiniz. Maddi olarak güven sağlayacak temalarla daha ilgili olacaksınız. Üreticiliğiniz ve yetenekleriniz ile ilgili güven duygunuz ön planda ve daha umutlu hareket edebilirsiniz. Harcamalarınız da abartılara dikkat.

Yay:
Kişisel duruşunuz, görünümünüz, imajınız ile ilgili yeni bir biçim, şekil geliştirebilirsiniz. Daha fazla rahat ve konfor ihtiyacınız olabilir. Daha girişimci ve başlatıcı hareket edebilirsiniz. Hayatınız ile ilgili şeylerin yönetiminde daha fazla direksiyonu elinizde tuttuğunuz ve kendiniz için karar verip harekete geçebildiğiniz bir dönem olabilir. Bu zaman diliminde anneniz ve kadınlar ile ilgili konular ön plana çıkabilir. Fizyolojik ihtiyaçlarınıza, metabolizmanıza da daha çok kulak verebilirsiniz.

Oğlak:
Bütün ile bir olmanız ve daha huzur gereksinimi ile bunu yapmanız söz konusu olabilir. Kolektif bilinçaltı ile bağlantılar kurmanız mümkün. Fedakarlık ve hizmet gerektiren durumlar söz konusu olabilir. Bu zaman diliminde elde olmadan kontrol dışı gelişebilecek şartlar oluşabilir. Dalgınlığa ve atladığınız hususlara dikakt edin. Eşya kayıplarına ya da hırsızlığa karşı önlemli olmalısınız. Düşünsel olarak ilham alabileceğiniz bir zaman dilimi aynı zamanda.

Kova:
Arkadaş çevreniz, dost gruplarınız, dahil olduğunuz organizasyonlar ile ilgili faaliyetler gündeme gelebilir. Birlikte faaliyetler içinde bulunmak rahatlık ve özgürlük arayışı ile hareket etmek mümkün. Birlikte yeni şeyler keşfedebilir ve bildiklerinizi bir araya getirebilirsiniz. Ortaklaşa düşünceler oluşturabilirsiniz.. Arkadaş grubu içinde inanç, ideoloji, felsefe ile ilgili düşünsel konular gündeme gelebilir. Birlikte yapılabilecek gezi gibi faaliyetler mümkün. Kişisel açıdan da geleceğiniz ile ilgili daha iyi önünüzü görebilir ve uzun vadeli plan içinde olabilirsiniz.

Balık:
Eğitiminizi ve bilginizi kariyeriniz açısından ve toplum önünde daha iyi ifade edebileceğiniz bir zaman dilimi olabilir. Toplum önünde daha fazla bilginiz, eğitiminiz, ideolojiniz, yolculuklarınız, hukuki konularınız ile gündeme gelebilirsiniz. Zengin ve varlıklı bir ifade kazanabilirsiniz bu zaman dilimi içerisinde. Kariyerinizde daha özgürce ve dilediğiniz gibi ilerlemek yönünde plan yapabilirsiniz. Ebeveyniniz ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir